Seksueel en lichamelijk geweld tegen vrouwen is een enorm probleem in Bolivia; zo’n 70% van de vrouwen heeft hiermee te maken. Namens Mensen met een Missie ben ik als fotograaf/reporter afgereisd naar dit mooie land om mijn steentje bij te dragen aan het doorbreken van de spiraal van geweld. Op mijn Facebook-site kun je mijn ervaringen volgen. Ook in mijn blog kun je lezen over wat ik eigenlijk ben gaan doen en over de voorbereidingen.  Hoe ik fotoshoots en de nieuwjaarsduik heb gedaan om geld in te zamelen voor de brouwen in Bolivia en zelfs een beetje schuldig ben aan kinderarbeid. Over de Partners, projecten en plannen, over het leven in Bolivia, het internaat Tekove Katu en de organisatie Levántate Mujer! Ook hebben we Theologie en gendergelijkheid off the beaten track meegemaakt.

 

Mijn doel, naast het vastleggen van en awareness creëren voor het geweld tegen de vrouwen, namelijk een bedrag van 1000€ ophalen dat direct naar de projecten in Bolivia gaat, is inmiddels behaald! Maar omdat elke euro telt, kun je hier nog steeds een donatie doen: Reporter Fraukje Vonk. Iedereen die al gedoneerd heeft, op welke manier dan ook, wil ik ontzettend bedanken!!

Alle verhalen van mijn medereporters Monique, Renske, Nancy, Sarah en Ilsoo  en mijzelf zijn ook te lezen op deze website van Mensen met een Missie.