Seksueel en lichamelijk geweld tegen vrouwen is een enorm probleem. Over de hele wereld, maar vooral in Bolivia. Zo’n 70% van de vrouwen heeft hiermee te maken. Namens Mensen met een Missie ben ik als fotograaf/reporter afgereisd naar dit mooie land. Ik wilde een steentje bij te dragen aan het doorbreken van de spiraal van geweld. In mijn blog kun je lezen over Missie: Bolivia. Over wat ik eigenlijk ben gaan doen. Over de voorbereidingen.  Hoe ik fotoshoots en de nieuwjaarsduik heb gedaan om geld in te zamelen voor de vrouwen in Bolivia. Over hoe ik zelfs een beetje schuldig ben aan kinderarbeid. Over de partners, projecten en plannen en over het leven in Bolivia. Het internaat Tekove Katu en de organisatie Levántate Mujer! En over Theologie en gendergelijkheid off the beaten track.

 

Celina:  28 jaar. Slachtoffer in 2017.

Eén van de meest indrukwekkende dagen van mijn leven was 8 maart 2017. Samen met de vrouwen van Levántate Mujer liep ik mee in de demonstratie tegen huiselijk geweld. Dwars door Sucre. Met vrouwen die in elkaar zijn geslagen, psychisch zijn mishandeld. Vrouwen die zussen en vriendinnen hebben verloren door verbranding. En die nu gezamenlijk voor hun rechten opkomen. Kippenvel!

Naast het vastleggen van en awareness creëren voor het geweld tegen de vrouwen had ik nog een doel. Een bedrag van 1000€ ophalen voor de projecten in Bolivia. Dat doel is ruimschoots behaald. Maar omdat elke euro telt, kun je hier nog steeds een donatie doen: Reporter Fraukje Vonk. Zo kun jij ook bijdragen aan een betere situatie. Iedereen die al gedoneerd heeft wil ik ontzettend bedanken!!

Alle verhalen zijn ook te lezen op deze website van Mensen met een Missie.