Nieuwsgierig, levensgenieter, globetrotter, avonturier, beelddenker, eeuwig student, doener, creatieveling.

Fraukje Vonk fotografie

Even voorstellen…

Ik ben geboren en getogen in de mooie stad Leiden, waar ik nu, na wat omzwervingen, weer mijn thuisbasis heb.

Na het afronden van mijn studie Italiaanse taal- en letterkunde aan de Universiteit Leiden ging ik het helemaal maken in Italië! Dacht ik. Alleen met wat, dat wist ik nog niet. Maar zoals dat gaat in het leven, kwamen andere bestemmingen op mijn pad. Na twee jaar reizen als reporter/editor voor Toeristiek was de wanderlust nog niet uit mijn bloed en vertrok ik eerst naar Thailand en vervolgens naar het Caribisch Gebied. Ik had mijn hart verloren aan duiken en verruilde de Oosterschelde voor de Caribische Zee. Uiteindelijk heb ik 13 jaar in Jamaica, Sint Eustatius en Curaçao gewoond, waar ik verschillende banen heb gehad o.a. in de toeristische sector, voor de overheid en voor het CBS. Onder de Jamaicaanse zon ben ik moeder geworden van de mooiste dochter ter wereld, die ik de eerste 10 jaar van haar leven heb meegesleept naar de prachtigste gebieden op land en zelfs onder water. Deze mooie gebieden, de diversiteit aan kleurrijke mensen die ik heb ontmoet en de indrukwekkende natuur hebben mijn liefde voor fotografie aangewakkerd.

In 2015 ben ik met een studie Fotografie begonnen en sinds 2016 werk ik als zelfstandig fotograaf.  In hetzelfde jaar verhuisde ik weer naar Nederland, waar ik met een zak buitenlandervaring regelmatig met vreemde ogen naar mijn eigen geboorteland kijk.

En nu?

Mijn avontuurlijke, gedreven en nieuwsgierige aard zorgen ervoor dat ik graag culturele en maatschappelijke gebeurtenissen fotografeer. Ik ben altijd op zoek naar mensen met een verhaal. Mijn reis naar Bolivia was voor mij de bevestiging dat fotograferen als reporter dat is waar mijn hart sneller van gaat kloppen. En waar ik mensen mee kan helpen. Het reizen is nog lang niet uit mijn bloed, dus voor werkzaamheden in het buitenland ben ik altijd te vinden.

Sinds 2017 ben ik ook fotograaf voor 3voor12 Leiden, de lokale website van VPRO’s landelijke muziekplatform. Hiervoor fotografeer ik regelmatig concerten, festivals en interviews. Op de website van Vrouw op Eigen Benen plaats ik iedere twee weken een inspirerende foto met quote.

Als aanvulling op fotografie ben ik in 2017 ook begonnen met een cursus Journalistiek, die ik in de eerste helft van 2018 hoop af te ronden.

Wil je meer weten of kopje koffie doen? Bel me, stuur me een mailtje, of vul onderstaand contactformulier in. Natuurlijk ben ik ook te vinden op Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn.