Loempia’s bij de thee

pranom, fraukje vonk photography

Tussen de tuinkabouters prijken vijf gouden Boeddha’s. Vlakbij de Delftsblauwe schouw staan doosjes met munten van de veertien Thaise koningen. En terwijl ze haar Nederlandse nicht op Curaçao een bericht stuurt, schalt het Thaise nieuws vanaf de computer de woonkamer in. Het huis van Pranom van der Vlies ademt zowel Hollandse als Thaise cultuur. En dat weerspiegelt de bijna 70-jarige dame goed.

Dit zijn de eerste woorden van het verhaal Loempia’s bij de thee, geschreven door Monique Tekstra-van Lochem, over het leven van de Thaise Pranom van der Vlies, die veertig jaar geleden naar Nederland kwam. Monique en ik gingen bij haar op bezoek voor onze bijdrage aan het boek Wat kan ik van u leren, een initiatief van stichting Goed doen voor een ander.

Wil je ook het verhaal Loempia’s bij de thee en nog 49 levenslessen van ouderen lezen? Het boek Wat kan ik van u leren is hier te bestellen (mijn persoonlijke code is fv-888). Daarmee heb je niet alleen een superinspirerend boek in huis, maar steun je ook de stichting die zich inzet eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan.

Leave a Reply