Missie: Bolivia

Fraukje Vonk fotografie

Mensen met een Missie is een organisatie voor internationale samenwerking, die zich inzet voor vrede en gerechtigheid in verschillende delen van de wereld. Ze hebben een kleinschalige en lokale aanpak, omdat ze geloven dat echte veranderingen altijd van onderop beginnen en daar ben ik het mee eens.

Met hun project “100 reporters” neemt Mensen met een Missie in drie jaar tijd 100 mensen mee op reis, om naar de lokale bevolking te luisteren en om deze verhalen te verspreiden, iedere reporter op zijn eigen manier en met zijn eigen talent.

Een paar maanden geleden heb ik me aangemeld voor een reis naar Bolivia, waar geweld tegen vrouwen en genderongelijkheid een van de grootste problemen van het land is. Ik denk dat ik door mijn manier van fotograferen en het verspreiden van mijn verhaal een steentje kan bijdragen aan meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen, door te doen wat ik het liefste doe (het onbekende bezoeken en het fotograferen van ‘het echte leven’). Met een klein clubje bezoeken de reporters verschillende gemeenschappen in de buurt van La Paz, Gutierrez, Sucre en La Paz. En vandaag heb ik te horen gekregen dat ik begin maart mee mag naar Bolivia!

Binnenkort zal er een crowdfunding pagina komen waar ik een bedrag van minimaal 1000€ wil inzamelen, dat volledig naar dit project gaat. Elke bijdrage hiervoor ook van harte welkom!

Ik zal jullie de komende tijd in een blog op de hoogte houden van dit avontuur.

Van jullie vreselijk enthousiaste reporter… ¡Hasta pronto!

Leave a Reply